Károlyi-Csekonics Palota

Rendkívül nagy örömünkre szolgált részt venni egy ilyen nagy múltú épület megújulásában, mint a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes. Az épület átfogó, állagmegóvó felújításának megvalósításában a W-É-B 2017 konzorcium megbízásából vettünk részt és épülethangosítást, Digital Signage rendszert, valamint oktatástechnológiai rendszereket szállítottunk és telepítettünk.

Az építkezés során a nehézséget és a legnagyobb kihívásokat az épület műemléki volta jelentette, de pont ebben van a szépsége is. A végeredmény tekintetében büszkén mondhatjuk, hogy az ország egyik legszebb oktatási épületének újjászületésében és modernizálásában vállalhattunk részt.

Az audiovizuális rendszerek áttervezésénél igyekeztünk egy jól működű, modern, az egyetemi oktatást segítő rendszert létrehozni, mely maximálisan kiszolgálja a felmerülő igényeket. Ennél fogva szinte minden tanterembe került interaktív touch kijelző, mely már az új, 2020-as oktatási trendeket követi.

Az előterekben Digital Signage kijelzők kerültek elhelyezésre, melyek a folyamatos információközlést segítik. A rendszer központilag menedzselhető és a termekben zajló események az okos kamerák felvételeinek segítségével az épületben található összes kijelzőre streamelhetőek.

A közösségi terek hangosításánál, valamint a nagyobb termeknél igyekeztünk álmennyezeti hangsugárzókat használni, melyek jobban illeszkednek a patinás környezetbe, mint a fali hangsugárzók. Ahol a rendszer és a terem funkciója megkövetelte, ott nagyobb teljesítményű eszközöket is elhelyeztünk a hangélmény fokozása érdekében, így teljes mértékben kiszolgálja a telepített hangrendszer a felmerülő igényeket.

Igyekeztünk a funkciókat szem előtt tartva esztétikus megoldásokat létrehozni, melyek jól illeszkednek az épület stílusához. Egyik ilyen újító megoldásunk a whiteboard festék alkalmazása az előadó és szemináriumi termekben, mely a nagy falfelületre installálva esztétikusan használható, mágneses, írható és törölhető felületet biztosít az oktatók számára. Az épület műemléki részeire minőségi mobil rendszereket terveztünk, gurulós állványokon lévő kijelzőkkel és mobil hangrendszerekkel melyek szükség szerint variálhatók, attól függően mikor-mire van szükség.