D8 Hotel

A 2018.-as év egyik legtöbb kijelzővel végbemenő telepítése a Continental Group által üzemeltetett D8 Hotelben történt.

Különböző típusú VIP lakosztályokba és szobákba összesen 146 darab 43” méretű LG HotelTV kijelzőt telepítettek szakembereink, több építési szakaszban. A helyszínen leginkább az jelentette a kihívást, hogy a belsőépítészeti munkálatok az épület különböző területein, emeletein teljesen más ütemben haladtak, így a telepítés és a beüzemelés is több lépcsőben valósult meg. A HotelTV rendszer vezérlését az LG ProCentric központi egysége kezeli.

A szobák után szakembereink célba vették a Hotel fogadó- és étkezőtermét, amely egy nagy nyílt teret képez a recepcióval és a szálloda kávézójával együtt, így egy nagyon érdekes tagolt, de mégis egybefüggő lobbyról beszélhetünk. Ebben méltó helyet foglal el az a 4 kijelzőből álló monitormátrix, amely a központi bárpult fölött épült meg és a nyitás óta gondoskodik a közönség színvonalas szórakoztatásáról. Később ugyanez a terem, a másik oldalon kapott két darab 55” kijelzőt, amelyek jelen pillanatban az épület és a környék történelmével foglalkozó anyagokat vetítenek.

A hotel lobbijába – a belsőépítészeti tervekkel összhangban – a speciális, ívelt álmennyezeti elemek alá rögzítésre került egy 9 m átmérőjű, 3 pontos Milos márkájú alumínium kör traverzrendszer. A tartóra 12 db nagyteljesítményű, melegfehér fényű LED-del szerelt színházi fényvető került fölszerelésre, ezzel kölcsönözve a lobbinak a különleges – stúdió jellegű -, indusztriálisabb design-t. A fényvetők egyenként is programozhatók és vezérelhetők a technikai helyiség falára fölszerelt Sunlite STICK DE3-as touch fényvezérlő segítségével.