Pécsi Kodály Központ

A pécsi Kodály Központ a MÜPA után az ország második legrangosabb koncertterme, melynek teljes színpadi és építészeti világítási rendszerét a Zaj Rendszerház Kft. szállította és építette be.

Persze a kivitelezést hosszas terv-egyeztetési folyamat előzte meg, melynek kiindulása a tenderterv volt. Legnagyobb sajnálatunkra több rossz lépés is történt az egyeztetési folyamat során. Amikor mi érdemben kapcsolatba kerültünk a munkával, a terv már nem tartalmazott intelligens eszközöket.

A fennmaradó eszközpark módosítására viszont már nem igazán volt mozgásterünk a költséghatárokon belül, még arra sem, hogy “belecsempésszünk” akár mozgófejes intelligens, akár LED-es eszközöket. Ennek fő oka sajnos, hogy nem volt olyan döntéshozó, aki felelősséggel mert volna egy ilyen változtatást elfogadni. Igaz, hogy a koncertterem elsősorban komolyzenei események színhelye lesz, de annak tudatában, hogy az épület nem Budapest egy újabb kultúrális épülete lesz, hanem Pécsen épül, könnyen átgondolható, hogy sokkal univerzálisabb felhasználása lesz, mint pl. a MÜPA-nak.