Holdudvar, Margitsziget

Az Ybl Miklós tervei alapján épült, korábban Margitszigeti kaszinóként ismert épület felújítása 2017 tavaszán és nyarán a vizes világbajnoksághoz kötődően valósult meg.
A Zaj Rendszerház Kft megtisztelő feladata volt az épület belső és külső díszkivilágításának, hangosításának, és audio-vizuális rendszereinek megtervezése és kivitelezése.

Homlokzatvilágítás:
Az épület meghatározó eleme a Margitsziget déli oldalának mind a Pesti, Budai rakpartról, mind a Margit-hídról jól látható sötétedés után. Így jogos elvárás volt a homlokzat három látható oldalának teljeskörű, vezérelt, színes megvilágítása.
A három homlokzatot és a teraszokat az Sgm „POI” speciális ledes reflektoraival valósítottuk meg amelyek gyönyörű, akár mély színekben képesek a homlokzat úsztatásra.

Hangosítás:
A nagyterem hangosítása digitális DANTE hálózat, és aktív FBT hangfalak, mélyládák segítségével valósult meg. Így bármilyen konfigurációban ki tudja szolgálni a felhasználók által támasztott igényeket. A teraszon időjárás álló, nagy hangnyomás és széles frekvenciaátvitelre képes hangfalak kerültek installálásra.

Audio-vizuális rendszer:
A nagyterem egy motoros vezérlésű óriás vásznat kapott (szélessége több mint 7m!) az ehhez szükséges fényerejű vetítővel melyet 65″-os monitorokkal egészítettünk ki a rugalmas felhasználás érdekében.

Nagyterem hangulatvilágítása:
A nagyterem mind a négy oldalán vezérelt, színváltós led fényforrással szerelt nagyteljesítményű fényfüggönyök kerületek telepítésre melyek a homlokzati díszvilágításért is felelős Pharos vezérlőről kerülnek meghajtásra.