Komáromi Duna-híd

Átadásra került az új komáromi Duna (hivatalos nevén Monostori) híd, aminek formabontó, egypilléres struktúráját és sodronyait a közúti és köztéri világítási rendszereiről híres belga Schreder kültéri RGBW lámpatesteivel világították meg – impozáns végeredménnyel. A díszvilágítási rendszer mögött a londoni székhelyű Pharos Controls egyuniverzumos vezérlője teljesít szolgálatot, aminek a konfigurálását, programozását és a rendszer használatának leoktatását – a Schrederrel sokadik alkalommal együttműködve – a Zaj Rendszerház Kft. végezte.

Tovább

Csiky Gergely Színház

A magyarországi színjátszás egyik legjelentősebb, számtalan színészlegenda karrierjének alapkövéül szolgáló játszóhelye, a kaposvári Csiky Gergely Színház utoljára 1980-ban esett át komolyabb felújításon. A színháztechnológia – akárcsak a konzumer elektronikai eszközök – azóta ugrásszerű fejlődésen mentek keresztük, és persze az évtizedek múlásának nyoma a színház minden részére rányomta bélyegét, így 36 év után, 2016 végén újra bezárta kapuit, teljeskörű felújításon esett át, hogy három év után, 2019 november közepén újra teljes pompájában nyithasson meg a nagyközönség előtt.

Tovább

UP Újpesti rendezvénytér

Cégünk az Újpesti Új Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont rendezvénytermének (másik nevén UP Rendezvénytér) komplett színpadi erős- és gyengeáramú hatásvilágítási rendszerének megtervezésére és kivitelezésére kapott megbízást. Tovább

Seasons of Life, Szingapúr

2017 év elején keresett meg minket a Dance Alliance Entertainment megálmodója és alapítója, Muha Csaba producer, aki itthoni magyar néptáncos, népzenés ismeretséget és sokéves szingapúri munkatapasztalatát szerette volna egy nagyszabású színpadi táncprodukció keretein belül összeházasítani. A három nívós hazai táncegyüttest felsorakoztató, itthon is egyedinek számító darab rendezésére Novák Pétert kérte föl, aki készséggel vállalta is a megbízatást.

Tovább

Holdudvar, Margitsziget

Az Ybl Miklós tervei alapján épült, korábban Margitszigeti kaszinóként ismert épület felújítása 2017 tavaszán és nyarán a vizes világbajnoksághoz kötődően valósult meg.
A Zaj Rendszerház Kft megtisztelő feladata volt az épület belső és külső díszkivilágításának, hangosításának, és audio-vizuális rendszereinek megtervezése és kivitelezése.

Tovább

Tokaj Fesztiválkatlan

Az ország első és máig egyetlen, túlnyomórészben LED-es színpadvilágítása, amely 2014-ben került megtervezésére és installálásra. Immár 4 sikeres szezon óta bizonyítja a LED-es fényvetők létjogosultságát a színpadi hatásvilágítás területén. A közel 900m2-es színpad világítását 300-nál is több aktív, túlnyomórészben színes, színváltásra képes reflektor biztosítja.

Tovább

Hotel Caramell

Nyugat-Magyarország egyik leglátványosabb, két wellness részleggel, szabadtéri uszodával, több konferenciateremmel felszerelt szálloda-komplexuma, resortja, melynek teljes technológiáját, hangosítását, díszvilágítását, audio-vizuális, konferencia-technológiáját a Zaj Rendszerház kivitelezhette.

Tovább

Il Bacio di Stile

Bár immáron zárva tart, továbbra is Magyarország legszebb áruháza az Il Bacio di Stile, amely szinte teljes technológiáját cégünk tervezte és szállította. A tisztán LED alapú világítási rendszer – homlokzati díszvilágítás, kirakat-világítás, eladótéri és termék-megvilágítás, egyedileg gyártott lámpatestek, csillárok LED-es megoldásai, a teljes hangosítási rendszer, amely máig egyedülálló, kizárólag rejtett, észrevehetetlen hangszórókból áll, az A/V rendszerek, LED-falak, mind-mind a Zaj Rendszerház referenciáit gazdagítják.

Tovább

Aréna pláza

Az SGM cég első kültéri LED-es reflektora, a Palco 3 világítja meg Budapest leghosszabb színezett homlokzatát, az Aréna Plázát. Büszkék vagyunk rá, hogy immáron 10 éve- minimális karbantartás mellett- áll helyt a 69 db világítótest, a mostoha körülmények ellenére. Talán ennek is köszönhető, hogy Budapest legnagyobb színezett homlokzatú épületeinek többségét azóta is, az SGM által gyártott lámpák világítják meg.

Tovább

Művészetek Palotája

A MÜPA homlokzati díszvilágításának 2013-2014-es újjáépítésekor Zoboki Gábor, vezető tervező úr régi álmát sikerült valóra váltani azzal, hogy az egész épület élénk, mély, változtatható színű díszvilágítást kapott, így vált a pesti látkép egyik meghatározó épületévé.

Büszkék vagyunk rá, hogy Budapest egyik új építészeti remekét, az általunk forgalmazott SGM reflektorok világítják meg.

Tovább

Nyíregyháza, Agóra

Az immáron többnyire színházi funkciót ellátó nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központ teljes oktatási, audio-vizuális rendszer-szállítása mellett a nagyterem színpadtechnológiájának minden elemét a Zaj Rendszerház tervezte és szállította: színpadi alsó- és felsőgépészet, függönyözés, tribünök, zsöllyék, LED-es és hagyományos színpadvilágítás, vezérlés és komplett hangosítás tartozott vállalásunkba.

Tovább

Tűztorony, Sopron

A Soproni Tűztorony színes látványvilágítása jó példája annak, hogy alacsony költségvetéssel is lehetséges látványos és időtálló világítási megoldásokat megvalósítani. A PR-Lighting és Pro-LED fényvetők látványos színekbe borítják ezt az emblematikus épületet.

Tovább

Gerbaud ház

A kétezres évek elején, immáron több, mint 10 éve, a Vörösmarty téri Gerbaud-ház homlokzatát világítottuk meg. Az összesen 5 db SGM Palco 3 LED-es refektort a Sunlite Suite 1. verziójával vezéreltük, valamint készítettük egy zenére szinkronizált show-t Richard Straus egyik leghíresebb zeneműve, a Zarathustra első két percének ismert dallamára.

A Palco széria nagy sikert ért el Magyarországon és az egész világon. Mind a mai napig 69 darab ilyen lámpa világítja meg az Aréna Pláza fő homlokzatát, és a Palco sorozat közvetlen utódjának tekinthető P5 segítségével újítottuk meg 2013 telén a Müpa külső díszvilágítását is.

Tovább

Agria pláza

A megrendelő, illetve tervezők kérésének, elképzeléseinek megfelelően egyedi tervezésű és gyártású színváltó LED-es lámpatestek kerültek az Agria Pláza homlokzataira. A vezérlésről ebben az esetben egy Pharos LPC-02-es gondoskodott.

Tovább

Pécsi Kodály Központ

A pécsi Kodály Központ a MÜPA után az ország második legrangosabb koncertterme, melynek teljes színpadi és építészeti világítási rendszerét a Zaj Rendszerház Kft. szállította és építette be.

Tovább

Corvinus Egyetem

Ma már csak részben látható az eredeti koncepció melyet a Corvinus egyetem új épületére álmodtunk meg több mint 12 évvel ezelőtt. A 160db nagyfényerejű rgb fénypont mind a mai napig működik, ezek eredetileg griven gyártmányok melyeket saját fejlesztésű dmx vezérlő egységekkel és meghajtó elektronikákkal láttunk el.

Tovább

BME-Q megvilágítás

Mivel nagyon alacsony költségvetésből kellett a világítást kihozni, ezért nem használhattuk a már jól bevált Palco 3 reflektorokat, hanem a kedvezőbb árú SGM Idea sorozat reflektorai kerültek beépítésre. Bár a hatásban nincs nagy különbség, de az elmúlt évek karbantartási, javítási statisztikái bebizonyították, hogy a beruházáskori spórolás hosszútávon nem éri meg: Addig, amíg az Aréna Pláza Palcoi évi 1% alatti meghibásodással működnek (minden éjszaka), ezek a középkategóriás lámpák jóval több karbantartást, javítást igényeltek az évek alatt.
A vezérlésről itt egy PR cube gondoskodik.

Tovább

Sky Lighting Design, Dubai

2005-2008 között részt vettünk a sky lighting design projektben ami több európai világítás és látványtechnikai cég közös projektje volt Dubai-i székhellyel a közel-keleten. Ezek közül látható válogatás az akkor készített anyagokból.

Tovább